تبلیغات
بدنسازی و تناسب اندام - اهمیت فیبر


فیبر های خوراكی در واقع بخش غیر قابل هضم غذاهای گیاهی هستند كه از سیستم گوارش بدون تغییر عبور می كنند اما به علت كند كردن سرعت عبور غذا باعث افزایش احساس سیری و موجب كنترل وزن می شود و ریسك ابتلا به سرطان روده و دیابت را كاهش می دهند و افزایش سطح گلوكز خون در غذاهای حاوی فیبر بیشتر با سرعت كمتری صورت می گیرد كه به نوبه خود منجر به كمتر شدن ترشح انسولین و ذخیره چربی می گردد . 

تقسیم بندی فیبرها :

فیبر ها به دو نوع محلول و غیر محلول در آب تقسیم بندی می شوند . نوع اول در انحلال با آب به یك ژله نرم تبدیل می شوند و در حبوبات برخی میوه ها و سبزیجات یافت می شود و موجب كاهش سرعت عبور غذا از روده ها , جذب گلو كز و همچنین جذب كلسترول می شوند .

اما فیبر های غیر محلول باعث حجیم شدن دفع و كنترل PH و اسیدیته روده ها و تنظیم حركت روده ها می شوند و از یبوست جلو گیری می كنند و در پیشگیری و درمان چاقی و سرطان روده موثرند منابع فیبر های نامحلول دانه های كامل سبوس , پوست میوه ها و سبزیجات ریشه ای و برنج قهو ه ا می باشند . البته فیبر ها در تقسیم بندی به انواع قابل تخمیر در روده هم دسته بندی می شوند كه اغلب فیبر های محلول را شامل می شود . مصرف فیبر برای بزرگسالان 20 تا 25 گرم در روز توصیه می شود برای كودكان سن به اضافه 5 گرم مناسب است . البته مصرف فیبر باعث كاهش جذب مواد معدنی و ویتامینها هم می شود كه برای افراد سالم مشكل ساز نیست .  






طبقه بندی: تغذیه، 
برچسب ها: فیبر، فیبر خوراکی، بدنسازی، تغذیه، تغذیه سالم، فیتنس، تغذیه بدنسازی،  

تاریخ : چهارشنبه 24 آبان 1391 | 07:35 ب.ظ | نویسنده : مرتضی شعبانی | نظرات
.: Weblog Themes By SlideTheme :.